Kunstgebit

Kunstgebit / Volledige Prothese

Scholten Tandprothetiek - Kunstgebit TilburgDe oplossing voor volledige tandeloosheid is een volledige prothese.
De behandeling voor het aanmeten van een volledige prothese wordt bij ons uitgevoerd door ervaren tandprothese specialisten. Zij zullen bij u een mondonderzoek uitvoeren en het behandelplan met de daarbijbehorende kosten met u bespreken. Als u instemt met het behandelplan dan zullen er afspraken gemaakt worden voor de behandeling. Tijdens de behandeling worden de wensen ten aanzien van de volledige prothese met u besproken.

 

Een groot voordeel is dat wij geen wachttijden hebben voor het aanmeten van uw nieuwe prothese.

 

Na enkele jaren tandeloosheid zal de kaak slinken. Dit is een natuurlijk proces. De kaak verdwijnt en de gebitsprothese heeft steeds minder houvast. Hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe meer kans er is op pijnplekken. Echter is het ook zo dat hoe meer de prothese over de kaak beweegt, hoe sneller de kaak zal slinken.

 

Daarom is het belangrijk een prothese ieder jaar te laten controleren op pasvorm en slijtage. Deze controle bieden wij u gratis aan. Zo kunnen wij garanderen dat uw prothese de optimale pasvorm houdt, deze goed functioneert en u er stralend uit blijft zien.

 

Na verloop van tijd zal de prothese aangepast moeten worden aan de veranderde kaak. De gemiddelde gebitsprothese moet tussen de vijf a acht jaar vervangen worden. Dit voorkomt;
overmatig slinken van de kaak
pijnklachten aan het tandvlees
kaakgewrichtsklachten

 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op met 013 536 20 06 of stel u vraag via het contactformulier op de site.

 

Wij hebben geen wachttijden voor het aanmeten van uw nieuwe prothese!

Kunstgebit / Volledige prothese

 

Reparatie Kunstgebit / Prothese

Het kan gebeuren dat tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of beschadigen. Ook kan een kunstgebit scheuren of breken. In onze praktijk kunt u rechtstreeks terecht om dit te laten herstellen. Maak echter wel altijd een afspraak voor een gebitsreparatie, dit voorkomt een lange wachttijd. Bij een breuk of scheur in de prothese is een slechte pasvorm vaak de oorzaak. Daarom wordt de pasvorm van de prothese bij u in de mond gecontroleerd. Eventueel wordt er een vervolgafspraak gemaakt voor een aanpassing aan de prothese.

Indien u uw volledige prothese laat repareren of rebasen (een nieuwe basis of ‘laagje’ erin) dan worden deze kosten volledig vergoedt door de basisverzekering en heeft u geen eigen bijdrage.

Reparaties op afspraak zijn meestal binnen 1 uur klaar!

Kunstgebit / Prothese Nazorg

Uw prothese dient jaarlijks te worden gecontroleerd. Na verloop van tijd kan uw kaak namelijk slinken waardoor de pasvorm niet meer optimaal is. Hierdoor neemt de beweging van de prothese toe. Dit zorgt ook weer voor slijtage van de kaak. Wanneer de prothese gerebased wordt (het opvullen van de prothese) wordt de pasvorm verbeterd waardoor de prothese niet meer zoveel over de kaak beweegt. In veel situaties is het echter te laat om een betere pasvorm te verkrijgen. De kaak is al in zoverre geslonken dat er geen houvast meer gecreëerd kan worden. In deze situatie is de beste oplossing een implantaatprothese, ofwel klikgebit. Hierbij worden er kunstwortels in de kaak geplaatst waarop de prothese vast kan klikken.

Meer informatie of een afspraak maken?
Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact op met 013 536 20 06 of stel u vraag via het contactformulier op de site.