Vergoeding

Wist u dat

Wist u dat uw zorgverzekeraar, gemiddeld om de 5 jaar, een nieuw kunst- of klikgebit vrijwel helemaal vergoed? Blijf dus niet onnodig lang rondlopen met een verouderd en/of versleten kunstgebit, terwijl u misschien al lang recht heeft op een nieuw!

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen wij voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding van een nieuw kunst- of klikgebit.

Kosten bij een klikgebit

Een volledige prothese op implantaten (klikgebit) wordt vaak vergoed door de verzekering. Uw behandelaar moet dan in ieder geval een machtiging aanvragen, want u moet aantoonbare problemen en een ernstig geslonken kaak hebben. Indien u deze machtiging heeft, zijn uw kunstgebit kosten 125 euro per kaak. De rest zal worden betaald door de basisverzekering.

Zonder machtiging moet u alle kunstgebit kosten zelf betalen en zal de rekening een stuk hoger zijn. Het is dus heel belangrijk dat u weet of de verzekering de kunstgebit kosten vergoedt.

Vergoeding basisverzekering voor volledige prothese kosten

Per 1 januari 2013 wordt 75% van een volledige prothese vergoed door de basisverzekering. De wettelijke eigen bijdrage bedraagt dus 25% (indien u een aanvullende tandverzekering heeft kan de eigen bijdrage anders voor u zijn. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar). Bij gemiddelde volledige prothese kosten komt de rekening dan op ongeveer 275 euro. Dit telt ook mee voor het verplicht eigen risico dat dit jaar is vastgesteld op 375 euro.

Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen wij voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding van een nieuw kunst- of klikgebit.

Aanvullende verzekering voor de volledige prothese kosten

Bij een aantal aanvullende verzekeringen kunt u de nota voor de eigen bijdrage van de kunstgebit kosten ook deels vergoedt krijgen. Hiervoor kunt u het beste bij uw eigen verzekering informeren.